Kerülj egyensúlyba!

Boldog Bélflóra Program

Hihetetlennek tűnhet, de a tudomány egyre inkább igazolja, a testi és lelki egészség és a bélflóra állapota közötti erőteljes párhuzamot.
Gyenge vagy és fáradékony?        A veled együtt élő baktériumok hasonlóan gyengék.
Gyakran betegeskedsz?                A bélflórád is felborult, hiányos.
Túlsúlyod van, nehezen fogysz?    A biom összetétele eltolódott.
Sóvárogsz az édességek után?    A rossz fickók üzenetét érzed.

Hosszasan sorolhatnám még az összefüggéseket.
A bélbiom, a bennünk élő apró élőlények tanulmányozása, az ő működésük és hatásuk az emberi szervezetre folyamatosan bővülő ismereteket rejt, hiszen nagyon sokáig nem vettünk tudomást a létezésükről és fontosságukról.

Pedig már Hippokratész is megmondta:
" A halál a belekben lakozik."
Ha ismersz, ezt már hallottad tőlem is, de a rám jellemző pozitív formában:
"Az egészség a belekben lakozik"
Ugye, így mennyivel jobban hangzik? De mind a kettő igaz!

Korunk tudósai újra felfedezték ezt a fantasztikus élővilágot, amely annyira egy velünk, annyira összefügg, sőt, egymástól függ a minőségi életünk, hogy egyes kutatók és természetgyógyász orvosok szerint egyenesen minden elváltozás és betegség valamilyen formában összefügg a bélben található baktériumok és más mikroorganizmusok számával, milyenségével, arányával és életfeltételeik minőségével.

Jelentős szakemberek tapasztalatai és kísérletei egyre több betegséggel igazolják vissza ezt a kapcsolatot világszerte.
A teljesség igénye nélkül nézzük, mik azok, amik egészen biztosan mutatnak összefüggéseket:

- intolarenciák
- allergiák
- légúti betegségek
- bőrproblémák és betegségek
- gombás betegségek
- igedrendszeri panaszok, tünetek, elváltozások
- bélbetegségek
- emésztőrendszeri betegségek

Már ebből is látható, hogy milyen sokfelé okozhatnak a szervezetben elváltozást, és ezzel igen komoly hatásuk van a minőségi életünkre.
Már egészen apró változás a biomban érzékelhető, de egyelőre ezt is tudatosan kell megismernünk és megtanulnunk, ahhoz, hogy kialakítsuk, és hosszan fenntarthassuk a kényes egyensúlyt.
Az egyensúly pedig sajnos könnyen felborul.
Korunkban számos olyan hatás ér minket és a biomunkat, ami negatív irányba billenti az egyensúlyt. Ilyenek:
- a stressz
- a túlzott alkohol fogyasztás
- a túlzott finomított szénhidrát fogyasztás
- a sok cukor fogyasztása
- egyoldalú táplálkozás
- rostszegény táplálkozás
- túlevés
- mozgásszegény életmód
- szennyezettség
- vegyszerek
- adalékanyagok

A jó hír az, hogy minden helyrehozható, visszaállítható!
Mi pedig ezzel a programmal meg is valósítjuk, és visszaállítjuk az ideális közeli állapotot.
Minden csak azon múlik, mennyire vagy elszánt és mennyire követed a program lépéseit.

Nem fogok neked hazudni, nem mondom, hogy mindig könnyű lesz és nem kecsegtetlek azzal sem, mint számos divatdiéta teszi, hogy azt teszel és azt eszel amit csak akarsz és az eredmények mégis maguktól jönnek.
Nem!
Sajnos pont a fentiek miatt vagyunk kénytelenek foglalkozni a mikorbiom helyreállításával.
De valamit biztosra ígérhetek.
Ha némely pontot nehezebbnek is ítélsz majd meg, a személyes mentorálásom és a program többi résztvevőjének támogatása egészen biztosan át fog segíteni ezeken, mert a programban semmi sem lehetetlen, olyan nem fogok kérni Tőled!
Együtt fogjuk végigcsinálni!

A személyes példám

A múlt évben belső okokból kiindulva én is kibillentem az egyensúlyomból és ez sajnos nagyon gyorsan meg is mutatta magát. Minden téren tapasztaltam a változást, de a mérleg nyelve zavart a legjobban.
Az eddigi tanulmányaim alapján magamon kísérleteztem ki a program lépéseit és azokat magamon próbáltam ki. Az eredmény nem maradt el, máris mérhető, pedig a Boldog Bélflóra Program már egy annak is sokkal összeszedettebb verziója, amit én magamon kísérletezgettem ki.

Mivel a program legtöbb részét már egy ideje magam is csinálom és alkalmazom, kijelenthetem, hogy minden beilleszthető az életmódba, minden magunkra szabható, minden megoldható, még ha elsőre igényel egy kis tervezést.

Igen, tervezés. Ez az, amire viszont számítanod kell, hiszen ahhoz, hogy egy új, az eddigiektől valamennyire eltérő életformát - még ha átmenetileg is, de - elsajátíts, előre kell tervezned a hetedet, a napjaidat.
Talán ezt lesz a legnehezebb megszokni, de ebben igyekezlek segíteni.

(A program zárt Facebook csoporban zajlik, így szükséges, hogy legyen regisztrációd erre a közösségi felületre)

Nézzük a programot!

Hogy is fog kinézni ez a 8 hét?
Nézzük mik lesznek a főbb irányok!

1. Az első héten feltérképezzük a problémákat és elkezdjük figyelni a testünk jeleit.
Egy előadást hallgathatsz meg a teljes program részleteiről, a béltisztítás menetéről és a következő hét fontos tudnivalóiról. Minden előadás visszanézhető lesz a program ideje alatt.

2. A második héten megkezdünk egy kíméletes béltisztítást, és fokozottabban ügyelünk a folyadékfogyasztásunkra.
A heti előadás során megismerheted azokat az alapanyagokat, amiket mindenképpen érdemes átmenetileg kiiktatni, hogy a bélfal regenerálódni tudjon. 

3. A harmadik héten fokozzuk a béltisztítást, hogy a hét végére a lerakódások távozzanak.
Emellett elkezdjük a bélfal regenerálását azzal, hogy elhagyjuk a gyulladást okozó alapanyagokat. Ezekről pontos listát kapsz, és segítséget ahhoz, hogy hogy csináld, valamint ötleteket adok minden főétkezésre, sőt, desszertekre is. 

4. A negyedik héten megismerkedünk egy nagyon hatásos tisztító és frissítő eljárásról, ami a bélflórát is építi. Lépésről lépésre építkezünk egész héten. 
A heti előadás alkalmával a következő hét fontos információi mellett  megismerheted, hogyan fermentáljuk a hüvelyeseket és ez miért előnyös.

5. Az ötödik hét témája a stressz és a stressz csökkentés. Lépésről lépésre segítek neked ellazulni, technikákat fogsz tanulni, amik könnyen beilleszthetőek a napjaidba.
A heti előadás során megismerkedünk a laktofermentálással és közösen készítünk savanyúságot és probiotikus italt, amit aztán fogyasztunk is majd a továbbiakban.

6. A hatodik héten megkezdődik a bélflóra építése. Erre kapsz sok tippet, természetesen természeteset :) A heti előadás során házi élő flórás joghurtot készítünk majd, és további ötleteket adok a jó baktériumok "beszerzésére" természetes forrásból.

7. A hetedik héten folytatjuk a jó baktériumok betelepítését. Eddigre rengeteg tudásod lesz arról, hogy ezt hogy teheted meg, de további tippeket is adok. Elkezdjük visszaállítani az elhagyott alapanyagokat, erről fogsz kapni bővebb információt.

8. A nyolcadik hét a lassú átállás vagy visszaállás ideje, a saját tempódban vezethetsz vissza egy-egy régi szokást, megtartva pár újat. A cél, hogy találd meg azt, ahogy neked a legjobb.
Erre a hétre garantáltan más ember leszel, sejt és bélbiom szinten egészen biztosan ;)

Kinek ajánlom a Boldog Bélflóra programot?

Bárkinek, aki szeretne egészségesebb lenni, erősebb immunrendszerre vágyik, szeretne sokkal ritkábban megbetegedni, vagy akár messziről elkerülné a betegségeket.

Bárkinek, aki érti, hogy milyen szoros összefüggés van a bélbaktériumok jóléte és a mi érzéseink között és szeretne ezen javítani.

Azoknak, akik szeretnének fogyni, akár azért, mert az elmúlt időben felszalad rájuk pár kiló, akár azért, mert egy ideje nem tudnak semmilyen módszerrel leadni a túlsúlyukból.

Azoknak, akik szeretnének frissebbek, energikusabbak lenni, és azoknak akik érzik, hogy valami megfoghatatlan "nemjóérzésük" van, amitől megszabadulnának.

Mindenkinek, akinek hangulatingadozása van, esetleg ok nélkül rosszkedvű vagy negatív, miközben nem szeretne az lenni.

Mindenkinek, aki úgy érzi, néha nem azt eszi, amit szeretne, falási rohamai vannak, vagy indokolatlanul nyúl az édességek után, és ettől meg szeretne szabadulni.

Azoknak, akik szeretnének kiegyensúlyozottabbak, türelmesebbek, nyugodtabbak lenni, akik szeretnék csökkenteni az őket érő stresszt és azok káros hatásait.

Azoknak, akik szeretnének egy viszonylag könnyedebb, barátságosabb, természetes méregtelenítésben, salaktalanításban részt venni, és ezt szívesebben tennék másokkal együtt. 

Mindenkinek, aki már régen foglalkozott salaktalanítással és mindenkinek, aki még sohasem.

Mennyibe kerül a program?

8 hetes Boldog Bélflóra Program

Zárt csoportban, segítséggel, recept ötletekkel, 3 teljes tréningem anyagával

(fermentálás, joghurtkészítés, ellazulási technikák kezdőknek) videó anyagokkal és hanganyagokkal, folyamatos élő mentorálással, kizárólag online találkozókkal.

A következő program várhatóan 2023. kora tavaszán indul

35 000 Ft

Jelentkezés a Boldog Bélflóra 8 hetes programra  

Kérlek, add meg adataid és a lehető leghamarabb felveszem veled a kapcsolatot!

Boldog Bélflóra előadás

> A döntés előtt meghallgatnád részletesebben az összefüggéseket?
> Szeretnél többet tudni a bélbiomról, az immunrendszerről, és arról, hogy függ össze a felszívódással és a testsúllyal?
> Szeretnél még hallani a programról?

Kérd a legutóbbi Boldog Bélflóra előadásom hanganyagát ingyen!   
Az előadás körülbelül 60 perces. Egyszerűen és lerövidítve tartalmazza a legfontosabb információkat a fenti összefüggésekről, működésekről és a Boldog Bélflóra programról.

(figyelem, az e-mail küldése technikai okok miatt jelenleg nem automatikus)

Kérem az előadás hanganyagát ingyen!